Рецептура:
Інгредієнти:

0,250кг Борошно пшеничне

0,600кг Борошно житнє обдирне

0,150кг Бородіно мікс

0,100кг Екстракт житньо-солодовий (темний) рідкий

0,015кг Сіль

0,050Цукор

0,100кг Джеммі лайт Слива

0,020 кг Дріжджі пресовані

0,010кг Грецький горіх подріблений

0,001 італійські трави (спеція)

0,150кг курага порізана

0,800кг вода

Вихід 8 шт.

Спосіб приготування:
Замішуємо тісто. Усі відважені інгредієнти окрім кураги, італійських трав та грецького горіха з'єднюємо в часі планетарного міксера або у тістомісі. Перемішуємо до однорідної консинстенції спочатку на маленькій швидкості, а потім збільшуємо. Зупиняємо процес вимішування та за допомогою силіконової лопатки добре перемішуємо дно чаші. Коли маса стає однорідною додаємо курагу порізану , подріблений грецький горіх та італійські трави. Перемішуємо протягом 1-2хв. Залишаємо вистоюватись 30хв в умовах цеху , накриваючи часу харчовою плівкою для уникнення завітрення. Після пройденого часу тісто грамуємо по 280г тіста, придати йому овальної форми і перекладаємо в форму для випічки хліба. Форму для випічки ми змащуємо олією та застиляємо низ пергаментом. Перекладаємо у вистійку. Температура вистоювання 30-35* С протягом 40-60 хв, має добре підрости. Перед випікання притрушуємо житнім борошном.

Параметри випікання:
180*С з подачею пари 5хв 100%.

180*С без пари 15-20хв.

Готовий хліб має мати температуру 98*С

Додаткова інформація:
Нові інгредієнти:

Житнє борошно

Курага

Бородіно мікс(BORODINO MIX)

Екстракт житньо-солодовий темний рідкий

Джеммі лайт СЛИВА (JAMMY LIGHT)

Італійські трави(спеція)



Виділені нові інгредієнти замовляємо у постачальника Зеландія.



Форму для хліба використовуємо таку ж , як на хліб фітнес.

Якщо є необхідність дозакупити форми ,тоді це можна зробити на сайті polimet.km.ua

09888718724 "форма хліб №12, артикул 106-А , 16.5*7.5*8



Курагу закупляємо бюджетну.



Важливо.

Цей хліб відносимо до випічки на заквасці, тому для покупця інформація про хліб звучить , до прикладу ,так:

Хліб сливовий на заквасці, з додавання пюре угорської сливи, кураги,та невеликої кількості грецьких горіхів та італійських трав.. Борошно житньо-пшеничне. Виготовляємо хліб самостійно. На смак дуже пікантний, має приємний солодкуватий післясмак. Хліб пісний.

Якщо клієнти запитують, що таке закваска? Закваска- це суміш борошна +води.

Виготовляємо самостійно, в нас є технолог який допомагає нам в цьому.